Johan Dijkstra - Director of Photography 

Al in mijn kinderjaren wist ik dat cameraman mijn droombaan zou zijn. Op tienjarige leeftijd maakte ik mijn eerste korte-film met de high8 camera van mijn moeder. Na de middelbare school begon ik mijn studie fotografie en op mijn 18e draaide ik mijn eerste betaalde producties.

aboutme.jpg

Met inmiddels meer dan 2.400 dagen set ervaring heb ik geleerd om ieder denkbare verhaallijn, scène en emotie te visualiseren, licht te creëren en te gebruiken om te inspireren, ogen te openen en de kijker te entertainen op een vernieuwende en innovatieve manier.

Als ‘nieuwe generatie’ cinematograaf heb ik geleerd snel, efficiënt en, indien nodig, multidisciplinair te werken. Ik ben opgegroeid in het digitale tijdperk, waarin alles mogelijk is. Dit maakt mij innovatief en forceert mij constant te zoeken naar vernieuwende creative manieren van

beeldend verhalen vertellen. Iedere productie vraagt om een eigen benadering en dat maakt elk project tot een nieuwe uitdaging. Ik houd er van om binnen de huidige budgetten te adviseren en te zoeken naar nieuwe en unieke manieren om het publiek te verbazen. De laatste 13 jaar heb ik gewerkt met iedere denkbare camera-package en mijzelf getraind om iedere setup zo ergonomisch en toepasbaar mogelijk op te bouwen. Het is mijn ambitie om camera en lenzen pakket te kiezen dat de productie en het script ondersteunt en versterkt.

award_L.png

BEST DRAMA SHORT
"Eindbestemming"
Independent Shorts Festival, LA

award_R.png
award_L.png

BEST CINEMATOGRAPHY
"Paradise9"
48h Filmfestival

award_R.png
award_L.png

BEST FILM
"A Little More Drama"
San Francisco Film Festival 

award_R.png
award_L.png

SAN ACCENT
"Korps Commandotroepen"

award_R.png
award_L.png

GOUDEN STUIVER
"Eindmusical"
Gouden Televizier- Ring Gala 

award_R.png

1st PLACE JUDGES CHOICE
"Eindbestemming"
Shortz! Film Festival, Chico, CA

award_R.png
award_L.png
biografie2

Gebruikte Camera's

Het kiezen van een ideaal camera-pakket is een uitdaging, ieder verhaal, budget of productie vraagt om een andere samenstelling. Ik ben in het bezit van een zeer complete Sony PXW FX9 set. De body én rigging zijn veelzijdig, modulair en daardoor breed inzetbaar.

ARRI

ALEXA classic
ALEXA studio
ALEXA LF
ALEXA XT
ALEXA MINI 4:3
AMIRA

Canon

EOS C300
EOS C300 mkII
EOS C500

RED

RED One
RED Scarlet
RED Epic
RED Helium 8K

Sony

PXW FS7
PXW FX9
PMW F3
PMW F5
PMW F55

Panasonic

Varicam S35
Varicam LT