Lockdown - Instagram Story Film

'Lockdown' is een minifilm met een simpel, maar zeer krachtig verhaal: de quarantaine. Een idee ontstaan in de periode waar we nu in leven; een bestaan vol onzekerheid en angst. Het surrealisme van deze periode inspireert mij en maakt creatief. In 'Lockdown' combineer ik het leven in quarantaine met een vleugje post apocalyptische fictie. Mijn uitdaging was om een klassieke cinematografische ervaring over te brengen in het verticale Instagram. Ik heb de nadruk gelegd op 'scenery' en het gevoel van in thuis-quarantaine zijn.

Lockdown
3 min.

The following is a work of fiction.

Characters, places and incidents are either products of Dijkstra's imagination or fictitious.

Any resemblance to actual events or persons; dead or alive, is entirely coincidental.

shot and directed by  Johan Dijkstra
Sounddesign by  Stefan de Groen
Cast  Nicky Brinkman, Johan Dijkstra


 

De minifilm is gedraaid voor Instagram Story's in een verticaal (9:16) aspect ratio. Dit bracht een leuke uitdaging met zich mee vanwege het zoeken naar 'verticale composities'. 

Bij gebrek aan professionele equipment heb ik de film geschoten met mijn (inmiddels gedateerde) Fujifilm X-T10 consumer systeemcamera. Uitmuntend in still photography, maar geen ster in zijn videofuncties voor professioneel gebruik. Scherpteverleggingen en camerabewegingen heb ik daarom vermeden.

Wat ik voorhanden had was: een fotostatief, wat rook, één HMI 575 (daglicht-lamp) en één ColorSpike ledpanel.
Door gebrek aan bitrate en kwaliteit heb ik geen (kleur)correctie of looks toegepast tijdens de nabewerking. Alle shots en kleuren zijn in-camera gecreëerd. Ik gebruikte de Fujifilm XF 18mm f/2.0  en  XF 35mm f/1.4 lens gecombineerd met een Tiffen 1/8 Black Pro Mist filter en een Tiffen ND.6 verloop filter.

IMG_3073_edited.jpg

Homage aan Post-apocalisme

I Am Legend  2007

TheWalkingDead-s3update_1527048700-STARZ

The Walking Dead  2010